Ellen Margrethe Velborg

Ellen Margrethe Velborg er en aktiv del af teamet af entusiastiske ildsjæle i Silkeborg ildfestregatta. Udover engagementet i Silkeborg ildfestregatta løser Ellen Margrethe også opgaver af frivillig karakter under afviklingen af Riverboat,- og grundet en faglig baggrund som sygeplejerske, yder Ellen Margrethe også en stor indsats som frivillig i førstehjælpteltet. 

Ellen Margrethe Velborg er en aktiv del af teamet af entusiastiske ildsjæle i Silkeborg ildfestregatta. Udover engagementet i Silkeborg ildfestregatta løser Ellen Margrethe også opgaver af frivillig karakter under afviklingen af Riverboat og som frivillig ved Musikhuset i Silkeborg. Som en del af teamet på kommandocentralen, der holder til i et lokale i Musikhuset, løste Ellen Margrethe under ildfestregattaen i 2014 opgaver af administrativ og servicerelateret karakter. Ellen Margrethe nyder at have det koordinerende overblik i de opgaver hun står overfor og anfører, at der er ingen opgaver, der er for store og ingen opgaver der er for små. Opgaverne på kommandocentralen spænder vidt, lige fra udstedelse af køretilladelser, telefonpasning og øvrige løbende opgaver, der kræver handling her og nu. Ellen Margrethe nyder samværet og de mange hyggelige timer i kommandoteamet, men i særlig grad også de mange besøg og samtaler med Silkeborgs indbyggere og gæster, der har brug for hjælp og som derfor lægger vejen forbi kommandocentralen.

Hvad betyder Silkeborg ildfestregatta for dig?
For Ellen Margrethe har minderne omkring Silkeborg Ildfestregatta gjort et stort indtryk. ”Min mand og jeg flyttede til byen i 1974. og vi har altid deltaget i regattafestlighederne”. Endvidere nævner Ellen Margrethe at hendes familiære tilknytning til Silkeborg ildfestregatta også forstærkes af, at hendes datter for nogle år siden havde en aktiv rolle under afviklingen af Ildfestregattaen. ” Jeg husker en Ildfestregatta, hvor der var sat tableauer op i søen under temaet eventyr og i forbindelse hermed deltog min datter, - så derfor får ildfestregattaen en helt særlig betydning for mig, da den har skabt så mange positive minder”. I øvrigt anerkender Ellen Margrethe også den betydning, som Silkeborg ildfestregatta har for byen. ”Det er en tradition, at folk fra nær og fjern søger mod Silkeborg i regattadagene, det er skønt at byen har kapacitet til at åbne op for de mange besøgende og skønt at byens erhvervsdrivende får mulighed for at øge omsætningen, - og det skyldes alt sammen den positive omtale, som arrangementet opnår både her i Silkeborg, men også i de større omegnsbyer”.

Hvor mange år har du været frivillig ved Silkeborg ildfestregatta?
Ildfestregattaen i 2014 var Ellen Margrethes første år, som aktiv frivillig i kommandoteamet. Det var Ellen Margrethes gode veninde og kollega samt aktuelle bestyrelsesmedlem Anni Helene Kanstrup, der fik hende med. Oprindeligt skulle Ellen Margrethe have været aktiv i forbindelse med førstehjælpsopgaver, men som Ellen Margrethe nævner, ”Det tog en anden drejning og jeg fik i stedet en mere administrativ funktion, som jeg ikke har fortrudt”. Det er især det gode kammeratskab, som Ellen Margrethe sætter stor pris på, og Ellen Margrethe fortsætter, ”Det giver mig så mange gode oplevelser og et rigtig godt netværk og jeg glæder mig så meget til at kunne yde endnu mere i 2017, hvor jeg er trådt tilbage fra arbejdsmarkedet”.

Hvorfor er det sjovt at være frivillig ved Silkeborg ildfestregatta?
For Ellen Margrethe er den største fornøjelse, som frivillig ved Silkeborg ildfestregatta glæden ved, at levere en god service i samspillet mellem alle indbyggere, gæster og de involverede aktører. ”Silkeborg er min by og det at skabe smil er den største glæde man tænke sig”. Hertil anfører hun, ”Silkeborg ildfestregatta har udviklet sig gennem tiden og det samme har festfyrværkeriet og arrangementerne omkring sejladserne, og at se hele byen lyst op, - det skaber glæden i sig selv. Ellen Margrethe er glad for at kunne gøre en forskel som frivillig i den by, som har ramt hende i hjertet, og supplerer med, ”Silkeborg er min by og en by, som man holder så meget af, vil man også gerne gøre et positivt arbejde for.

Vi siger tak til månedens frivillig

Skulle du, ligesom Ellen Margrethe, have lyst og overskud til at blive en del af vores entusiastiske team af ildsjæle under Silkeborg ildfestregatta i 2017, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Copyright © 2018 Silkeborg Turist & Regattaforening Reserved