Søren Kjær Rasmussen er vores el-ekspert

Søren Kjær Rasmussens opgaver i Silkeborg Ildfestregatta ligger i elforsyningen og det logistiske område. Det er primært praktiske og planmæssige opgaver, som Søren løser og for Søren er det vigtigt, at byens gæster og borgere oplever en by, hvor logistikken er velplanlagt og fungerer optimalt.  De praktiske opgaver omfatter bl.a. placering af skurvogne og affaldscontainere.

For Søren har den frivillige indsats i Silkeborg Ildfestregatta haft et positivt personligt udbytte, som Søren forklarer med ”Jeg har lært meget omkring planlægning af mange forskellige sideløbende opgaver og det selv at påtage sig ansvaret for at føre sine opgaver helt i mål er vigtig”. Han supplerer med, at ”Vi gør os altid nogle lærerige erfaringer fra den forrige ildfestregatta, som vi tager med os til næste ildfestregatta og det er vigtigt, at alt er på plads i dagene op til den officielle åbning”.

Sørens engagement i Silkeborg Ildfestregatta startede tidligt og skal findes i en familiær relation, som søren bekræfter, ”Jeg var med som frivillig i 2011 og 2014. I 2008 var jeg også med, men der rendte jeg mest efter min far, som også laver logistik og el i Silkeborg Ildfestregatta, så jeg har vel næsten fået ildfestregattaen ind under huden lige fra barn af”.

Herudover supplerer Søren med ” Jeg synes, at det er superfedt at komme ind bag ildfestregattaen og at se, opleve og bidrage til festen på denne måde, - for med en fest af denne størrelse er det vigtigt at logistikken fungerer optimalt. Vi venter op mod 500.000 glade festdeltagere i løbet af ildfestregattaen og derfor er det af stor betydning at alle kan føle sig tilpasse og opleve Silkeborg som en tryg og ren by.

Når det sidste skud er affyret lørdag aften venter der imidlertid Søren og de øvrige logistiske ildsjæle en hård nat, som Søren fortæller ”Så skal der ryddes op! Ved sidste ildfestregatta var vi færdige med oprydningen mandag morgen, hvilket også er vigtig idet Silkeborg jo skal tilbage til en ”normal” hverdag igen,- så når de andre fester, arbejder vi”.

Søren og det øvrige logistiske team kan godt bruge et par ekstra hænder til de praktiske opgaver, Søren nævner nogle eksempler: ”Det kan være til at trække et kabel, sætte toiletvogne på plads eller at sætte hegn op”. Søren supplerer endvidere med ”De fleste kan være med som frivillige, det er blot et spørgsmål om at byde ind på de opgaver man er interesseret i og aftale den tid man kan stille sin arbejdskraft til rådighed i. Jeg har selv valgt at holde 1 uges ferie før og en 1 uges ferie under, men det er sjovt og jeg gør det gerne og det giver en stor personlig tilfredsstillelse, at kunne give noget tilbage til Silkeborg”.

Søren anerkender ildfestregattaens betydning for Silkeborg” Vi får os en fest hver 3. år, som overstråler alt og det, at gæster og borgere kan se, at vi kan noget her byen gør, at man er stolt over sin frivillige indsats. Det er så stor en tilfredsstillelse, at kunne sige kom og se, hvad vi kan”. Sørens stolthed findes ligeledes i arbejdet med at planlægge belysningen langs åløbet, ”Beboerne er gode til selv at pynte op i haverne med fakler og lyskæder og når man så sejler forbi så oplever man et stort lysskue. Så bliver man glad og stolt over at se, at ens indsats gør en forskel og er med til at gøre andre glade”.

Søren glæder sig især til at opleve fyrværkeriet, ”Det er hele kernen i Silkeborg ildfestregatta, det er smukt og i år bliver det rigtigt stort når der afholdes europæisk fyrværkerikonkurrence med fyrværkere fra flere europæiske lande”. Søren runder af med denne opfordring: ”Silkeborg Ildfestregatta er fest, farver og glade dag i en uge, - vi glæder os, så kom og vær med”.

Vi siger tak til månedens frivillig !

Skulle du have lyst og overskud til at blive en del af vores entusiastiske team af ildsjæle under Silkeborg ildfestregatta i 2017, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Copyright © 2018 Silkeborg Turist & Regattaforening Reserved