Anja har sørget for at ingen behøver at gå sultne fra Ildfestregattaen

Anja Holm Tygesen’s engagement under Silkeborg Ildfestregatta findes i arbejdsgruppen, der arbejder med det administrative overblik og placeringen af de mange boder og deres brede tilbud, som alle ildfestregattaens gæster har mulighed for at nyde i festdagene.

Anja fremhæver især madboderne og påpeger ”Vi behøver ikke at gå sulten fra festen”. Der vil være et varieret udbud og noget for enhver smag. ”I år kører vi forskellige temaer rundt omkring i byen, - nede på havnen kører vi et oplagt fisketema og i Østergade finder vi det lokale ”Smag på Silkeborg”, hvor man kan nyde en lang række af de lokale specialiteter”. Anja fortsætter ”Konceptet i Østergade er, at vi under Silkeborg Ildfestregatta i år vil tilbyde noget virkeligt lækkert lokal gastronomi af høj kvalitet, - der er jo ikke noget, der fuldender en skøn dag så godt som god mad”. Anja supplerer med ”Vi brander Silkeborg fra den gastronomiske side ved at invitere de mange gæster til at komme og smage og opleve, hvad Silkeborg også kan”.

For Anja er det frivillige engagement i Silkeborg Ildfestregatta sjovt og det giver hende flere spændende oplevelser, hvilket Anja fortæller ”Det er sjovt, at komme bag ved arrangementet og være en del af det planlægningsarbejde, som foregår i kulissen og som den ”almindelige” festdeltager måske ikke har den samme opmærksomhed omkring”.

Anja fortæller om en speciel oplevelse, hvor hun deltog i et forhandlingsmøde med en af de mange bodholdere, som man også kan opleve under årets ildfestregatta. ”Jeg har deltaget i et møde med et par tyske brødre, der havde et ønske om at komme til Silkeborg til ildfestregatta. Resultatet af dette møde blev at de tyske brødre kommer til Silkeborg med hele 3 forskellige madboder". Anja fortsætter ”Det er jo netop det, der gør at Silkeborg Ildfestregatta er så unik, - det er hele den her internationale opmærksomhed vi får i år, det er da fantastisk og noget vi med rette kan være stolte af”.

Anja har ved tidligere afvikling af Silkeborg Ildfestregatta været engageret i ”Det Magiske Spejltelt”, men har i år valgt at tage udfordringen op med et andet ansvarsområde. ”Det var foreningens nuværende formand, Kurt Pedersen, der oprindeligt fik mig med, - han så nogle spændende muligheder og når man nu kender flere, der allerede er engageret i dette frivillige arbejde og man deler de samme værdier, - ja så lagde det jo lige for, at dette skulle jeg også være en del af”.

For Anja er det især værdien af det unikke samarbejde og personlige engagement, som hver af de engagerede ildsjæle bidrager med, der vægter højt.  ”Her mærker jeg et helt unikt fællesskab med alle de her positive mennesker, der også på deres måde er dedikerede i planlægningen og afviklingen af Silkeborg Ildfestregatta”. Anja fortsætter ”Der er simpelthen en helt speciel stemning og begejstring og jeg oplever, at man brænder meget for de opgaver, som man har taget ansvar for, hvilket jo også kendetegner generelle principper for motivationen til yde en frivillig ulønnet indsats, - så alt i alt er det fedt at være frivillig”.

Anja er tilflytter til Silkeborg, men hun har i den tid hun har boet i byen allerede taget Silkeborg ildfestregatta til sig ”For mig er Silkeborg Ildfestregatta især den her helt særlige stemning ved havnen, bådene, lysene og fyrværkeriet, - det er det, der kendetegner hele ildfestregatta-ånden og skaber fundamentet for den her gigantiske folkefest, som vores fest jo er”. Anja supplerer ”Generelt er der bare en særlig stemning i byen, den åbner op og inviterer til fest. – kom og se, hvad vi kan i Silkeborg! Folk kommer hjem til Silkeborg til venner og familie for at være med,- det er da fantastisk

Anja fortæller endvidere, at der hendes i arbejdsgruppe aktuelt er ved at falde ro på arbejdsopgaverne. ”Vi har ro på opgaverne aktuelt, men det skulle vi jo også gerne have nu, hvor vi nærmer os åbningsdagen. Nu er vi jo rigtig mange ildsjæle i de forskellige arbejdsgrupper, der har brugt mange frivillige timer på planlægningen så vi er mange, der med positive forventninger ser frem, at Silkeborg Ildfestregatta endnu en gang går luften, - jeg er sikker på, at alle forventninger bliver indfriet og vi glæder os”.

Anja selv glæder sig især til at opleve aktiviteterne på vandet ”Jeg glæder jeg mig rigtig meget til at opleve den europæiske konkurrence i festfyrværkeri, men også tiltaget med Riverart på havnen og ud gennem Remstrup Å, bl.a. med en forestilling, der hedder ”Waternymph” som bliver et gigantisk arrangement med lyd og lys og ild og vand og det hele på en gang. Publikum kan glæde sig, de får en gigantisk oplevelse".

Anja slutter af med at anerkende, at Silkeborg Ildfestregatta i år er en aktiv medspiller i forbindelse med kulturhovedstadsprojektet 2017 i Århus ”Jeg synes da lige præcis i år, at det er ret specielt at vi er et fuldmåneprojekt i forbindelse med Europæisk Kulturhovedstadsprojekt i Århus og på den måde synes jeg, at vi får rigtig god opmærksomhed for Silkeborg og for vores fest, som den store event det nu er.  Vi har mange gode oplevelser i vente, - et flot program med mange spændende oplevelsestilbud, som vi alle kan tage til os, dykke ned i og bare nyde

Vi siger tak til månedens frivillig !

Skulle du have lyst og overskud til at blive en del af vores entusiastiske team af ildsjæle under Silkeborg ildfestregatta i 2017, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Copyright © 2018 Silkeborg Turist & Regattaforening Reserved